Polymeren

Polymeren staan bekend als plastics. Ook stoffen als eiwitten, DNA en cellulose zijn voorbeelden van polymeren. Bij ISPA Plastics bedoelen wij enkel het eerstgenoemde materiaal als wij het over een polymeer hebben. Wij combineren al decennialang ambachtelijk vakmanschap en onze productkennis met de nieuwste technieken. Zo kunnen wij de tofste producten voor u ontwikkelen. Onze specialisten werken niet vóór, maar mét elke opdrachtgever. Samen zorgen we ervoor dat u kunt genieten van een prachtig eindresultaat.

Wat zijn polymeren?

Polymeren zijn moleculen. Dat is wat het begrip inhoudt, maar dan wel ontzettend kort samengevat. Zoomen we in om deze polymeren? Dan kunt u zien dat elke polymeer groot is en uit dezelfde stukjes bestaat. Deze stukjes heten monomeren. Door die monomeren met elkaar te verbinden, ontstaan er polymeren die op hun beurt plastics vormen. En dat is waar we mee werken bij ISPA Plastics: kunststof halffabricaten waar we hoogwaardige maatwerkproducten van maken. We denken graag met u mee, zodat we uiteindelijk de beste producten op maat kunnen realiseren.

Welke soorten polymeren bestaan er?

We maken onderscheid tussen twee verschillende polymeren. Aan de ene kant zijn er de thermoharders en aan de andere kant zijn er thermoplasten. Thermoharders zijn plasticsoorten die niet smelten of zachter worden bij verhitting. Thermoplasten bestaan ook uit kunststof. In tegenstelling tot de thermoharders worden de thermoplasten wél zacht bij verhitting. Hierdoor is deze materiaalsoort populair, omdat het gemakkelijk te buigen en te hergebruiken is. Een zeer duurzame keuze dus.

Polymeren laten bewerken door experts

Heeft u interesse in maatwerkproducten die worden gemaakt van kunststof? We vertellen u graag over onze werkwijze en wat er mogelijk is in de bewerking van polymeren. ISPA Plastics staat voor kwaliteit, service en sustainability. In een samenwerking zetten wij dan ook alles op alles om het beste resultaat af te kunnen leveren.

Ontdek de mogelijkheden van een samenwerking met ons bedrijf

Neem contact op met ons kunststofbedrijf om de opties van polymeren te ontdekken. We hebben vestigingen in Helmond, Barendrecht, Zwolle en Amsterdam, dus we zitten altijd bij u in de buurt. Via de contactpagina vindt u gemakkelijk de gegevens van de desbetreffende vestiging waar u een afspraak wilt maken. Stuur ons gerust een mail of bel, we staan u namelijk met veel plezier te woord!