You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

PA (polyamide) plaat

PA (polyamide) of Nylon is door zijn hoge slijtvastheid in combinatie met goede glij- en roleigenschappen de kunststof voor dynamische toepassingen in de werktuigbouw. Het harde materiaal heeft een sterk geluiddempend vermogen, is taai, stijf en heeft goede bewerkingsmogelijkheden. Om specifieke mechanische eigenschappen te verbeteren is het mogelijk om additieven toe te voegen zoals: Glasvezels, MoS2, olie, hitte stabilisator en vaste smeerstof.

Nylon is in vele varianten leverbaar o.a.: PA6+MoS2, PA6 GF, PA12, PA12 GF.

PA 6 is vooral geschikt voor de productie van constructie- en glijelementen die worden blootgesteld aan sterke dynamische belastingen en eenvoudige profielen hebben.

PA 6 G (Gieten) is een vast, homogeen materiaal, spanningsarm, met een hoge kristalliniteitsgraad. Het heeft ten opzichte van PA 6 zowel een verbeterde slijt- en slijtagebestendigheid als een hogere maatvastheid. PA 6 G kan worden ingezet bij aan slijtage onderhevige constructieonderdelen met iets complexere profielen waarbij dimensiestabiliteit als extra eigenschap noodzakelijk is.

PA 6.6 is vanwege de mechanische en thermische stabiliteit, de verhoogde kruipsterkte en de goede glij- en slijtage-eigenschappen perfect voor de verspanende bewerking. PA 6.6 wordt vooral toegepast bij de productie van machinedelen die bestand moeten zijn tegen hoge drukbelastingen en een iets complexer profiel hebben.

PA 6 OL is een zelfsmerend materiaal en heeft daardoor een lage wrijvingsweerstand. Daarnaast heeft het materiaal een hoge mechanische sterkte, stijfheid en slagvastheid. Het materiaal wordt ook toegepast als slijtblokken, looprollen, transportrollen, lagers en doorvoerbussen. Het is leverbaar in de kleuren naturel, geel en zwart.

PA 6 + MoS2 is een gegoten nylon materiaal aangepast door de toevoeging van molybdeen disulphide (MoS2). Deze toevoeging leidt tot een verhoging van de mate van kristalliniteit, die het een hogere graad van sterkte verleent, maar zonder enig merkbare verslechtering van de taaiheid. Het laat zich uitstekend gebruiken voor de lager- en glijdelen die onderhoudsvrij ook bij de droogloop kunnen worden ingezet.

PA 12 is met een zeer hoge robuustheid en goede chemische bestendigheid minder gevoeligheid voor barsten door spanning. De eigenschappen omvatten de laagste waterabsorptie van alle polyamides, wat betekent dat willekeurig elk onderdeel gemaakt van PA 12 stabiel moet blijven in vochtig omgevingen. Bovendien heeft PA 12 ook een goede slagbestendigheid, goede glij-wrijvingseigenschappen en een goede slijtvastheid. Vergeleken met andere polyamides, heeft Polyamide 12 één van de laagste smeltpunten beschikbaar bij 180°C en een relatief lage dichtheid van 1,02 g/cm³

TMeer informatie kunt u vinden door te klikken op een van onderstaande mogelijkheden.

Neem contact op met ISPA Plastics Nederland

Museumkap Ispa Plastics
Liniaal Ispa Plastics
Adidas Ispa Plastics
Awards Ispa Plastics
Display Ispa Plastics
Signing Ispa Plastics