Kunststof plooien

Kunststof plooien – ook wel kunststof buigen – is het warm maken van kunststof, zodat dit in een andere vorm geplooid kan worden. Door deze duurzame manier van werken met kunststof, kan dit materiaal meerdere keren worden gerecycled. Zo wordt de optimale levensduur van de stof volledig gebruikt. Bij ISPA Plastics weten we hier alles van. Wij hebben namelijk al vele decennia ervaring in de kunststofwereld en maken voor onze opdrachtgevers de beste producten op maat. We werken niet vóór, maar mét onze opdrachtgevers. Uw idee wordt dan ook zo goed mogelijk uitgevoerd met een prachtig product als eindresultaat.

Wat is kunststof plooien?

Met kunststof plooien wordt het proces van het buigen/omvormen van plastic bedoeld. Dit kan door het kunststof eerst warm te maken. Zo is het mogelijk om het materiaal te plooien in de gewenste vorm. Als dit is gelukt, wordt het materiaal weer koud gemaakt om de juiste vorm te kunnen behouden. Sommige kunststoffen kunnen zelfs koud worden geplooid. Niet elke kunststof is echter geschikt om te kunnen buigen. 

Voorbeelden van kunststoffen die kunnen worden geplooid, zijn:

  • Polycarbonaat

  • Polymethylmethacrylaat

  • Plexiglas

  • Perspex

  • Acrylonitril-butadieen-styreen

  • Polyethyleentereftalaatglycol

  • High density polyethyleen

Kunststof producten op maat

Welke kunststof mogen we voor u plooien? We horen graag wat uw wensen zijn, zodat we kunnen nadenken over de beste werkwijze. Bij iedere samenwerking combineren we ambachtelijk vakmanschap en kennis over producten met de nieuwste mogelijkheden. Het resultaat is dat de mogelijkheden van kunststof maatwerkproducten bij ons hierdoor enorm zijn. We hebben meer dan dertig soorten kunststof in ons aanbod, waardoor er genoeg kunststoffen beschikbaar zijn om te laten plooien.

Ontdek wat we voor u kunnen ontwerpen

U wilt graag kunststof laten plooien tot een product dat u kunt gebruiken binnen uw bedrijf. Wij gaan deze uitdaging graag aan! Met vier vestigingen verspreid door Nederland zitten we altijd bij u in de buurt. Op de contactpagina vindt u de contactgegevens van de vestiging van ISPA Plastics die in uw regio zit. Zo kunt u gemakkelijk een afspraak maken bij ons op kantoor. We zien uw aanvraag met plezier tegemoet!