You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

PET-P (polyethyleentereftalaat) staf

PET-P (polyethyleentereftalaat) is zeer vormvast en heeft een zeer laag wrijvingscoëfficiënt, zelfs lager dan die van PA (Nylon) en POM. Het is een van de hardste kunststofmaterialen, heeft geen last van kruip (koude vloei) en het neemt praktisch geen vocht op. Er moet echter rekening gehouden worden met de relatieve brosheid van het materiaal en is daardoor minder geschikt voor stotende belastingen. Verder is het zelfdovend en levensmiddelen geschikt.

PET is een zeer goed verspaanbare kunststof en zet onder invloed van warmte slechts een beetje uit. Bovendien koppelt PET goede glijeigenschappen aan een zeer hoge slijtagebestendigheid. PET is vanwege de hoge dimensiestabiliteit en de gelijktijdig geringe vochtopname geschikt voor onderdelen met zeer krappe spelingen.

PET GF is een glasvezelversterkte variant en heeft verbeterde eigenschappen op het gebied van zowel de mechanische vastheid, de dimensiestabiliteit als de temperatuurbestendigheid. PET GF is vanwege de hoge dimensiestabiliteit, de gelijktijdig geringe vochtopname geschikt voor onderdelen met zeer krappe spelingen, die zowel worden blootgesteld aan hoge temperaturen als aan hoge mechanische belastingen.

PET met PTFE is een PET polyester dat is aangepast met PTFE toevoeging om de slijtvastheid karakteristiek te verbeteren. Het materiaal is geschikt om te worden gebruikt in de voedselverwerkende industrie, omdat het aan alle noodzakelijke voorwaarden voldoet voor direct contact met voedsel. De toevoeging van PTFE als een vast smeermiddel, maakt het mogelijk dat dit PET materiaal excellente glijeigenschappen toont in aanvulling op excellent slijtage- eigenschappen.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op een van onderstaande mogelijkheden.

Neem contact op met ISPA Plastics Nederland

Museumkap Ispa Plastics
Liniaal Ispa Plastics
Adidas Ispa Plastics
Awards Ispa Plastics
Display Ispa Plastics
Signing Ispa Plastics