You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

POM (polyoxymethylen) staf

POM (polyoxymethylen) is een sterke, harde en bovenal vormvaste kunststof met een zeer lage wrijvingsweerstand. Het heeft uitzonderlijke veerkrachtige kwaliteiten waardoor het zware stoten en trillingen absorbeert. Het is bovendien goed mechanisch te bewerken en kan bogen op een goede chemische bestendigheid tegen oliën en brandstoffen. De geringe vochtopname en de uitstekende mechanische eigenschappen garanderen producten die zuiver aan de maat blijven.

POM copolymeer (POM C) is een veelzijdig inzetbare, technische kunststof met een hoge vastheid en vormstabiliteit. Het bezit geringe adhesiekrachten en heeft daardoor goede glijeigenschappen. POM copolymeer is door zijn uitstekende verspaanbaarheid bij een korte spaanvorming een uiterst geliefd materiaal voor de productie van vorm-en dimensiestabiele constructie- en glijonderdelen.

POM + PE is een met polyethyleen gemodificeerd polyoxymethyleen. Met de toevoeging van het vaste smeermiddel PE (polyethyleen) worden de glijeigenschappen verbeterd. Deze bijmenging werkt als een droge smeerstof - het materiaal bezit duidelijk betere droog- en noodloopeigenschappen. Hoge bedrijfszekerheid bij hoge werkingstemperaturen en glijsnelheden zijn gegarandeerd door dit materiaal. POM + PE kan in deze combinatie worden gebruikt voor de productie van duurzame constructie elementen, die bijzonder goede glijeigenschappen moeten bezitten en waarbij er verhoogde druk op het glijvlak optreedt.

POM GF is een speciale met glasvezel gevulde POM. In vergelijking met ongevulde POM-C, heeft deze betere eigenschappen in een aantal verschillende gebieden. Daarnaast is POM GF geschikt voor gebruik in onderdelen die blootstaan aan hoge statische belasting over lange periodes bij  hoge temperatuur. POM GF bezit mechanisch grote sterkte, uitstekende slijtbestendigheid, en heeft zeer hoge dimensionale stabiliteit. Omdat glasvezels in sommige gevallen echter de neiging hebben om een duidelijk schurend effect te hebben is het minder geschikt voor glijdende toepassingen.

POM homopolymeer (POM H) heeft soortgelijke eigenschappen als POM copolymeer. Het beschikt over iets betere mechanische eigenschappen, vooral op het gebied van de druk- en druksterkte. Ook de E-modulus laat hogere waarden zien. Bovendien is de lineaire thermische uitzettingscoëfficiënt iets geringer en de slijtageweerstand hoger. POM homopolymeer wordt net als POM copolymeer ook gekenmerkt door zijn uitstekende verspaanbaarheid voor de productie van vorm- en dimensiestabiele constructie- en glijonderdelen.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op een van onderstaande mogelijkheden.

Neem contact op met ISPA Plastics Nederland

Museumkap Ispa Plastics
Liniaal Ispa Plastics
Adidas Ispa Plastics
Awards Ispa Plastics
Display Ispa Plastics
Signing Ispa Plastics