Thermoharders

Thermoharders zijn kunststoffen die niet zachter worden of smelten bij verhitting. Een thermoharder wordt ook wel een thermohardende synthetische polymeer genoemd. Deze soort kunststof is precies het tegenovergestelde van een thermoplast (die wel zacht wordt als dit wordt verhit). Bij ISPA Plastics kunnen we u precies vertellen welke materiaalsoort het beste past bij uw project. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Wij zijn al ruim meer dan drie decennia gespecialiseerd in het bewerken van kunststof halffabricaten en kunnen producten op maat maken. Ontdek meer over de mogelijkheden van thermohardende stoffen.

Waar bestaan thermoharders uit?

Een thermoharder bestaat uit veel moleculen die door atoombindingen bij elkaar worden gehouden. Er zijn ontzettend veel dwarsverbindingen tussen alle individuele ketens, waardoor thermoharders hard blijven als ze worden verhit. Dit zorgt ervoor dat een thermoharder ontzettend sterk is in alle weersomstandigheden. In sommige gevallen bieden thermoharders een uitkomst, maar u moet er goed over nadenken wat voor soort materiaal past bij uw project.

Wat zijn de voor- en nadelen van thermoharders?

Vaak wordt er minder snel gekozen voor een thermoharder. Thermoharders hebben namelijk veel voordelen, maar ook nadelen.

Wat zijn de voordelen van een thermoharder?

  • Verzacht of smelt niet bij hitte;

  • Blijft sterk bij iedere (gebruiks)temperatuur;

  • Goedkope vervanging voor metalen onderdelen.

De nadelen van een thermoharder:

  • Kan niet verzachten of smelten;

  • Als de thermoharder enorm is verhit, laten de atoombindingen los. De moleculen breken af en kunnen niet opnieuw aan elkaar worden gemaakt;

  • Niet herbruikbaar, dus minder duurzaam dan thermoplasten.


Ontdek de oplossing voor uw vraagstuk

ISPA Plastics werkt niet vóór, maar mét opdrachtgevers. Dit betekent dat we meedenken over de juiste oplossing voor uw project en dat we u actief meenemen in het samenwerkingsproces. Zo bent u van alle updates op de hoogte. Wij zitten door heel Nederland, dus we zijn goed bereikbaar. Wilt u een kunststofoplossing op maat? Neem dan contact op met een van onze vestigingen via de contactgegevens op onze contactpagina.