Thermoplasten bieden enorm veel mogelijkheden voor eenieder die deze materiaalsoort overweegt. Daar weten we alles van als specialist in het verwerken van kunststof halffabricaten tot hoogwaardige maatwerkproducten. ISPA Plastics heeft al ruim dertig jaar ervaring in deze branche en houdt alle ontwikkelingen op gebied van kunststof in de gaten. Wij voldoen aan alle hoge kwaliteitseisen en kunnen dit garanderen met onze ISO 9001-certificering en alle procedures die wij volgen van het 6S-kwaliteitssysteem. Daarbij werken wij niet vóór, maar mét onze opdrachtgevers. Zo nemen we u van begin tot eind actief mee in onze samenwerking en weet u waar u aan toe bent.

Wat zijn thermoplasten?

In steeds meer bouwprojecten komt dit materiaal terug. Wat zijn thermoplasten dan? Thermoplasten bestaan uit kunststof, ook wel thermoplastisch materiaal. Deze kunststofsoort wordt bij verhitting zacht, waardoor het enorm makkelijk te buigen is. Bovendien maakt deze verhitting het mogelijk om thermoplast te hergebruiken voor andere doeleinden. Hierdoor is deze materiaalsoort een zeer duurzame keuze. Bijna alle thermoplasten kunnen we lassen, waardoor ze na het afkoelen een stevige verbinding vormen. Vooral de volgende soorten lenen zich hier goed voor:

  • PE - polyetheen

  • PP - polypropeen

  • PVDF - polyvinlylideenfluoride

Let er dus wel op dat deze thermoplastische materiaalsoorten bij verhitting dus zacht worden. Dit kan in sommige projecten gevaarlijk zijn, waardoor u voor een andere kunststof moet kiezen, bijvoorbeeld voor thermoharders. Hier denken we graag met u over mee bij ISPA Plastics.

Waar kunt u thermoplasten voor gebruiken?

Misschien komt u onbewust al veel thermoplasten tegen. Voorbeelden van thermoplasten zijn namelijk die plastic PET-fles waar u graag uw koude water uit drinkt en verpakkingsfolie waarmee u uw producten voorziet van een mooie folie. Pvc-buizen zijn ook een bekend voorbeeld van wat er van thermoplastisch materiaal gemaakt kan worden. ISPA Plastics kan ook lasdraden, staven en profielen leveren die een thermoplast zijn. Er is ontzettend veel mogelijk, aangezien wij de producten zelf op maat maken.

Ontdek dé oplossing voor uw project

Bent u geïnteresseerd in thermoplasten en wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze kunststof? Neem dan contact op met de vestiging van ISPA Plastics die het dichtst bij u in de buurt zit. Wij staan open voor sparringsessies en denken graag met u mee! Met onze vestigingen in Barendrecht, Zwolle, Helmond en Amsterdam zitten wij ook bij u in de buurt. Op onze contactpagina vindt u de (contact)gegevens van onze vestigingen.